با سلام خدمت شما دوستان عزیز. امروز نیز با شماییم با یکی دیگر از مطالب بلاگی وب سایت نظام مبله. امید است این مطلب نیز همانند سایر مطالب ما مورد توجه و عنایت شما دوستان گرامی قرار گیرد. در این تاپیک نیز همانند سایر مطالب آموزشی ما در روزهای قبل به تاریخچه تهران و همانند گذشته تاریخچه اجاره آپارتمان مبله در تهران و عواملی که در آن تاثیر گذار هستند خواهیم پرداخت و از شما دعوت به عمل می آوریم تا پایان همراه ما باشید.
پیش از شکل گیری بالقوه ی تمدن بشری در ایران و تهران، بشر در ابتدا از نیروی بازوی خود جهت آسیاب کردن غلات یاری میگرفته است. بدلیل وجود جمعیت کم در شهرها آسیاب کردن با دست زیاد عمل مشفت باری به شمار نمیرفت. اما رفته رفته و با گسترش شهر نشینی و ساخت آپارتمان مبله در سطح شهر، بر جمعیت شهر افزوده شد و آسیاب کردن با دست دیگر عمل ساده ای به شمار نمیرفت و نیاز به جایگزینی با یک روش صنعتی بود از این رو انسان روش استفاده از دام را بجای روش دستی انتخاب کرد که به این روش یعنی بکار گیری دام برای چرخاندن سنگ آسیاب در بیشتر نقاط ایران از جمله تهران، خراس میگفتند. در این گونه از آسیاب ها بیشتر از نیروی الاغ و قاطر جهت چرخاندن سنگ آسیاب استفاده میشده است ولی سنگ های بزرگتر برای مناطق وسیع تر و با جمعیت بیشتر دیگر الاغ پاسخگوی چرخاندن سنگ آسیاب بزرگ نبود و باید از نیروی جایگزین برای چرخاندن آن استفاده میکردند. گاو و اسب حیوانات جایگزینی بودند که بیشتر در نقاط مختلف تهران جهت چرخاندن چرخ آسیاب استفاده میشدند. به این گونه آسیاب ها نیز خراس میگفتند.
پس از گدشت سالیان سال و پس از استفاده ی طولانی مدت از دام، بشر به این نتیجه رسید که این روش دیگر پاسخگوی این همه افراد که در آپارتمان مبله های تهران و اطراف چه بصورت خریدار و چه بصور اجاره آپارتمان مبله سکونت دارند نیست. از این رو به فکر استفاده از نیروی برق جهت آسیاب کردن غلات افتاد. گفتنی است پیش از استفاده انسان از نیروی برق روزگاری نیز از نیروی باد و آب جهت چرخاندن سنگ آسیاب استفاده میشده است و به گواه مورخان و تاریح شناسان، ایرانیان نخستین ملتی بودند که از این دو نیروی پاک جهت آسیاب کردن غلات بهره میبردند. زمان دقیق استفاده ی ایرانیان از نیروی باد جهت آسیاب کردن در حاله ای از ابهام است.
اجاره آپارتمان مبله در تهران
از آسیاب های آبی بیشتر در نواحی استفاده میشده است که دارای منابع آبی فراوانی بوده اند. مثلا در شهری مثل تهران بدلیل عدم وجود منابع آبی فراوان امکان استفاده از آسیاب های آبی فراهم نبوده است ولی در شهری مثل شوشتر، بدلیل وجود منابع آب فراوان آسیاب های آبی بزرگی ساخته شده است. آرد در شهرهای کوچک تولید و به مناطق بزرگتر و دارای آپارتمان مبله بیشتر و به طبع آن منزلهایی که به صورت اجاره آپارتمان مبله در تهران افراد در آن سکونت داشتند آورده میشده است.
بیشترین آسیاب های بادی برجای مانده از ایران باستان در منطقه ی سیستان کشف شده اند. ولی متاسفانه امروزه تعداد کمی از آنها باقی مانده اند و اکثر آنها ویران شده است و یا دیگر آثاری از آنها باقی نمانده است.
طبق نخستین تحقیقات زمین نشانی و مردن شناسی که از ایران صورت گرفته، نخستین آسیا های آبی و بادی کشف شده در تهران و سیستان مربوط به دوره ی پیش از اسلام میباشد. یکی از دانشمندان هلندی نامداری به نام نوته بار پس از سفر به ایران و انجام تحقیقات وسیعی در خصوص آسیاب های بادی ایران، در خصوص ویژگی های ظاهری این آسیاب ها در کتاب خود که بعدها منتشر کرد اطلاعاتی نوشته است. وی مینویسد: ایرانیان آسیاب ها را در کنار آپارتمان مبله هایی که در آنها زندگی میکنند و تعدادی را بصورت اجاره آپارتمان مبله در تهران واگذار میکنند میسازند. در ابتدا یک ساختمان بلند همانند مناره های مسجد ساخته میشود که ساختمان اصلی آسیاب به شمار میرود. در قسمت پایینی این برج قلب تپنده ی آسیاب یعنی سنگ آسیاب قرار دارد که بر اثر چرخش سنگ زیر آسیاب به حرکت درآمده و غلات ریخته شده داخل آنرا به آرد تبدیل میسازد. در بخش بالایی این برج چرخ عظیمی قرار دارد که به وسیله ی نیروی باد به حرکت در می آید و نیرو را به وسیله ی چرخ دنده های عظیمی به سنگ آسیاب منتقل میکند.
شیوه ی ساخت ایرانی آسیاب های بادی و آپارتمان مبله های اطراف آن توسط اروپاییان الگوبرداری شد و تعداد بسیار زیادی از این آسیاب ها با شیوه ی ایرانی در قلب اروپا ساخته شده است.